Meşhur Maraş Biberi
Maraş Biberi, toz ve pul biber yapımında kullanılan, meyveleri konik yapılı, ince etli, kurutmaya elverişli bir bitkidir. Meyvesi konik şekilli, uç kısmı sivri ya da küt olabilir. Meyve boyu 60-115 mm, meyve eni 25-35 mm, et kalınlığı 1,2-1,6 mm, meyve ağırlığı 8-14 gr.’dır. Maraş Biberi, doğal yöntemlerle güneş altında yıkanıp, parçalanarak ya da parçalanmadan 1-3 gün arasında kurutulabildiği gibi fırın kurutma sistemlerinde 3-4 saatte veya mikrodalga takviyeli fırınlarda 1-1,5 saatte kurutulur. İçeriğinde bulunan “capsaicin” maddesinin oranına göre meydana gelen acılık iştahı artırıcı vasfı ile birlikte sindirim sistemine bir çeşit dezenfekte edici madde olarak ayrı bir niteliği bulunur.
Kahramanmaraş’ın toprak, iklim ve ekolojisi bibere kaliteli bir renk, muhteşem bir tat, koku, aroma, acılık katarak gerçek kırmızı biberi ortaya çıkarır. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizesinde kentte faaliyet gösteren ve marka logosunu kullanım hakkına sahip, son derece hijyenik, teknolojik ve modern biber işletmelerinde işlenerek nihai ürün haline gelir ve gerek Türk mutfağının bir vazgeçilmez tadı olarak sağlık ve gerçek lezzet sembolü gerekse ilaç ve kimya gibi sektörlerin ara maddesi olarak doğanın insanoğluna sunduğu eşsiz bir mucizedir.